Een optimale werkomgeving

Utiliteit komt van de Engelse term 'utility', waarmee gebouwen worden bedoeld die met een bepaald nut zijn of worden gebouwd. In utiliteitsgebouwen is vooral een goede infrastructuur heel belangrijk.

Van datanetwerk en verlichting tot toegang en beveiliging: alles is mogelijk en wordt tot in de puntjes door ons verzorgd. Zo bent u gegarandeerd van een optimale werkomgeving die veilig en van hoge kwaliteit is.

bg grey top rtl

Ontwerp

In de utiliteitsbouw kan Pevo van Montfort Elektro een nieuwbouw- of renovatieproject van begin tot eind vormgeven. Wij verzorgen graag het ontwerp en de realisatie van uw project. Onze experts maken berekeningen en tekeningen aangaande de indeling van de ruimte, de verlichting, de beveiliging en de datanetwerken. Op die manier nemen wij u alle zorgen uit handen en ligt de regie bij één bedrijf.

Datanetwerken

In digitale communicatie zijn snelheid, capaciteit en betrouwbaarheid belangrijke factoren; bedrijfsprocessen zijn er immers afhankelijk van. Door gebruik van bijvoorbeeld VOIP gaan ook telefoonverbindingen steeds vaker via datanetwerken. De belasting van uw datanetwerk kan dan flink toenemen en het is dus essentieel dat uw netwerk de vraag goed aan kan en dat alles feilloos werkt. Bij Pevo van Montfort Elektro inventariseren we uw wensen en vertalen we deze naar een veilig, betrouwbaar en toekomstbestendig datanetwerk dat wordt aangelegd met de juiste databekabeling en/of glasvezel. Voor zowel nieuwe datanetwerken, vervanging van een bestaand datanetwerk alsook de service en het onderhoud er van geldt: u kunt bij ons terecht!

bg blue top rtl

Verlichting

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, berekenen en aanleggen van LED verlichtingsinstallaties. Wist u dat het doel van de ruimte bepaalt welke verlichting ideaal is? De kleur van licht heeft immers onbewust invloed op ons concentratievermogen en onze gemoedstoestand. Daarom is een goed verlichtingsplan erg belangrijk. Wij berekenen hoeveel lux (licht op een bepaald oppervlak) er nodig is en van welke warmte dat licht het beste kan zijn. Met de juiste keuze van LED verlichting of andere energiezuinige verlichting, kunt u uw medewerkers ondersteunen in hun werkzaamheden, zodat zij hun aandacht goed op het werk kunnen houden of vinden bewoners en bezoekers veilig hun weg in trappenhuizen, openbare en gezamenlijke ruimtes etc.

Maar niet alleen de "mooie" verlichting behoeft een verlichtingsplan: denkt u maar eens aan noodverlichting, waarmee u mensen bij nood een veilige vluchtweg biedt.

Domotica: get smart!

Slimme oplossingen, zoals op afstand bedienbare verlichting, automatische klimaatregeling of een automatische overwerk-timer verhogen het gebruiksgemak van uw bedrijfspand. Zo kunt u uw kantoor duurzamer maken met sensoren die weten wanneer er iemand in de ruimte is en op basis hiervan de verlichting en de verwarming besturen. Ook kunt u kiezen voor zonwering die automatisch dicht gaat als de zon fel schijnt en nog voordat het regent zichzelf weer oprolt. Al deze domotica-elementen kunnen via één bedieningspunt of smartphone worden aangestuurd of volledig automatisch worden ingericht. Ook kunnen we uw alarmsystemen er op aansluiten, zodat alles met één druk op de knop te vinden en bedienen is. Zo zorgen wij voor net dat beetje éxtra comfort in uw gebouw.

Energiebesparing

Besparen op energie is makkelijker dan u misschien denkt, bijvoorbeeld door de inzet van LED verlichting en domotica. Met onze kennis en expertise zorgen wij ervoor dat u kosten kunt besparen. Dat kan bij zowel nieuwbouw- alsook renovatieprojecten. Met onze jarenlange ervaring adviseren wij u graag hoe u de energiekosten omlaag kunt brengen.

Meeting in pevo

Laadpalen

Wilt u helemaal voorbereid zijn op het rijden van de toekomst? Dan mag een laadpunt zeker niet bij uw gebouw ontbreken, om plug-in hybride of elektrische auto's snel op te kunnen laden. Wij komen bij u langs om de parkeerplaats en de stroomcapaciteit te analyseren en treffen de voorzieningen die nodig zijn voor een betrouwbaar, goed werkend laadpunt. Met het landelijk dekkend (uniform) passysteem kunt u er zelfs voor kiezen, uw laadpaal ook voor derden toegankelijk te maken, waarbij u automatisch een vergoeding ontvangt voor de geleverde elektriciteit.

bg grey top rtl

Beveiliging

Een veilig pand en veilige ruimtes/werkplekken zijn van cruciaal belang. Met onze oplossingen bieden wij bescherming aan uw medewerkers, uw bewoners of gasten en de spullen in het pand. Daarom gaat veiligheid verder dan alleen een inbraakalarm. In een gebouw vol met mensen wilt u bijvoorbeeld ook verzekerd zijn van een goede brandmeldinstallatie, zodat iedereen tijdig gealarmeerd wordt en u snel kunt handelen. Ook toegangsbeheer is een essentieel onderdeel van de beveiliging van gebouwen: een toegangscontrolesysteem verleent en beheert de toegang tot bepaalde delen van uw gebouw, waarmee ú bepaalt wie welke ruimte kan betreden.