Zuiniger leven is niet lastig

Zonder dat het u veel moeite kost, kunt u veel besparen op uw energie. Met domotica, zuinige verlichting, zonnepanelen en slimme, programmeerbare oplossingen zijn er talloze mogelijkheden om energie te besparen. Met hun jarenlange ervaring staan onze adviseurs graag voor u klaar om te bekijken hoe u uw energiekosten omlaag kunt brengen.

bg grey top rtl

LED verlichting

Wist u dat een LED lamp 90% zuiniger is dan een gloeilamp en 85% minder stroom verbruikt dan een halogeenlamp? Bovendien gaat een LED lamp vele jaren langer mee! Daarmee is LED verlichting een belangrijke stap naar energiebesparing in uw huis of bedrijfspand. Vanaf 2023 moeten alle kantoorgebouwen vanaf 100 m² immers voldoen aan minimaal energielabel C. Wij leveren LED verlichting in alle soorten, maten en vele kleuren, waardoor er oneindig veel mogelijkheden zijn.

PV-installatie en zonnepanelen

Op steeds meer daken van woningen en bedrijven ziet u zonnepanelen en dat is niet voor niets. Het rendement is dusdanig, dat de investering op relatief korte termijn door u terugverdiend kan worden. Met zonnepanelen bent u minder afhankelijk van energieleveranciers en zal uw energierekening lager uitvallen.

Overweegt u zonnepanelen op uw dak te leggen, neem dan contact op voor gratis advies of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Sensoren en automatisering

Door gebruik te maken van bijvoorbeeld bewegingssensoren kunt u veel energie besparen: de sensor registreert wanneer iemand een ruimte betreedt, waarna het licht automatisch aan gaat. Is de ruimte verlaten, gaat het licht automatisch weer uit. Deze automatisering kan niet alleen voor verlichting, maar ook voor bijvoorbeeld verwarming en andere apparatuur ingesteld worden. Door verlichting en verwarming te automatiseren, gaat u veel duurzamer om met uw energie. Wij weten wat mogelijk is en kunnen u uitstekend informeren.

Energieopslag

De door u opgewekte energie opslaan? Dat kan! Via een thuisaccu kunt u het gebruik van zonne-energie maximaliseren en heeft u voldoende stroom opgeslagen om aan de energiebehoeften van het huishouden te blijven voldoen wanneer de zon onder is gegaan of wanneer de zonne-energieproductie onvoldoende is. Ook wordt u door energieopslag minder afhankelijk van het elektriciteitsnetwerk: bij stroomuitval zorgt de thuisaccu er in de nood­stroom-modus voor dat de woning van stroom voorzien blijft worden. De accu­ca­pa­ci­teit en uw mate van verbruik zijn daarbij bepalend, hoe lang de noodstroomvoorziening aanhoudt.

Levensduur

Vaak vinden mensen het toch best lastig om de kosten en baten van energiebesparende maatregelen goed tegen elkaar af te wegen en onderschatten zij de financiële voordelen die zij er op de langere termijn van kunnen ervaren. Echter, energiebesparende maatregelen leveren niet alleen kostenbesparingen op, maar ze zorgen ook voor een langere levensduur van uw installaties. Wanneer u minder energie verbruikt, zullen uw apparaten immers ook langer mee gaan.