34 woningen voormalige Sigarenfabriek Tegelen

Met 22 koopwoningen en 12 huurwoningen verrijst op het terrein "Beej de Aje Sigarefabriek" een nieuwe woonwijk. De oude sigarenfabriek zélf wordt omgetoverd tot sfeervolle loft-appartementen.

In de jaren van 1935 was de Sigarenfabriek hét prominente middelpunt van de Tegelse sigarenindustrie. De fabriek en het terrein eromheen worden nu een prachtige woonlocatie met een grote variatie aan woningen. Bij het ontwerp van de woningen in Het Domein heeft de architect zich laten inspireren door de vooroorlogse industriële bouwstijl. Alle woningen reflecteren zo een stukje van de rijke historie en sluiten naadloos aan bij de uitstraling van de naastgelegen sigarenfabriek waarin acht loft-appartementen worden gerealiseerd.

De woonwijk heeft een sterk groen karakter, wat wordt doorgetrokken in de woningen. Deze zijn energiezuinig, volledig elektrisch en ieder huis heeft zijn eigen zonnepanelen en een eigen lucht- en waterpomp. Daarmee is er ventilatie met warmteterugwinning en een lage temperatuur (vloer)verwarming.