137 appartementen Mariaberg Maastricht

Aan de rand van de Maastrichtse binnenstad wordt met het nieuwbouwplan "de Blauwe Loper" het woongenot in de wijken Mariaberg, Trichterveld en Blauwdorp verhoogd. Méér groen en gezamenlijke ruimtes waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Zo is er een gezamenlijke woonkamer en wordt er een buurtpark aangelegd.

Een aantal bewoners was bij dit nieuwbouwplan betrokken en droeg zo bij aan hun leefomgeving. Dat resulteerde in een woonwijk waarin bijv. rekening is gehouden met thuiswerken (d.m.v. de realisatie van enkele woonwerkwoningen), ouderen (door voorzieningen als scootmobielbergingen) en speelruimte voor kinderen (buurtpark). Extra duurzaam in dit project is dat er materiaal, afkomstig van de oude, gesloopte woningen, hergebruikt werd!

De installaties van de nieuwe appartementen zijn allemaal conform de nieuwste regelgeving. Buiten reguliere stopcontacten, schakelaars, (loze) leidingen, groepenkasten enz. installeerden wij in deze woningen o.a. vloerverwarming, warmtepompen en op de daken werden zonnepanelen gelegd.